Uden (winnaar categorie 2)

Uden, woning Van Aspert aan de Heinsbergenstraat.


"Een van de weinige woningen die zich juist wel naar de straat richt en zich moeiteloos voegt naar zijn omgeving. Ondanks het zeer forse programma van eisen, wordt de omgeving niet ontkent. Het plan is geen eilandje in een boze wereld, maar opent zich er juist naar toe. Een aardig ontwerp, waarbij de gevelcompositie het heldere concept aantast."

Het betreft een invulling in een bestaande omgeving. Beide belendingen hebben een geringe massa-uitstraling; met name de gevelhoogte is beperkt tot een laag. Door het grotere programma van eisen van de opdrachtgever was de architect welhaast genoodzaakt uit te gaan van een tweeverdieping bouw. Door een gedeelte van de massa verdiept aan te leggen is hij erin geslaagd toch een goede overgang naar de belendingen vorm te geven.


Bovendien heeft de architect dit gegeven aangegrepen een extra ruimtelijke kwaliteit toe te voegen aan de woning door middel van een splitlevelindeling met mogelijkheden extra hoge ruimtes en extra lichttoetreding te realiseren. De architectonische uitwerking is structureel helder, plattegrond en gevelopzet sluiten naadloos op elkaar aan.
opdrachtgever : de heer J.G.A. van Aspert - Uden bouwsom : � 350.000,-
architect : BAS architectuur - Veghel start bouw : onbekend
projectarchitect : Harrie van Schijndel